top of page
_MXK2139_edited.jpg

Anna Sussarova

Advocaat bij de Franstalige Balie van Brussel met meer dan 10 jaar ervaring

Beoefening van internationale arbitrage in het Engels, Frans en Russisch

Anna Sussarova beoefent internationale arbitrage, zowel ad hoc als institutioneel. Zij heeft ruime ervaring in internationaal publiek- en privaatrecht, handelsrecht, contractenrecht, bouwrecht, corporate litigation, immigratie, witteboordencriminaliteit en IT. 

 

Anna Sussarova behaalde in 2008 met grote onderscheiding haar licentiaatsdiploma rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en werd in datzelfde jaar toegelaten tot de balie van Brussel. Zij heeft ook in het Verenigd Koninkrijk gestudeerd, aan de Queen's University Belfast, om haar talenkennis te verbeteren en het Britse rechtssysteem te leren kennen. 

 

Anna Sussarova heeft ook internationale arbitrage gestudeerd in Parijs aan de Universiteit van Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines en beoefent internationale arbitrage in het Frans, Russisch en Engels.

 

Anna heeft gewerkt in verschillende advocatenkantoren, terwijl ze haar eigen praktijk ontwikkelde. 

 

Anna is Belgisch-Kazakh en komt oorspronkelijk uit Rusland. Zij heeft gewoond en heeft gedaan een deel van haar studies in Kazakhstan.

Zij gebruikt haar talenkennis (Frans, Russisch en Engels) en haar kennis van de Slavische, Kazachse, Belgische en Franse cultuur om Europese cliënten juridische bijstand te verlenen in de landen van de voormalige USSR. Omgekeerd begeleidt zij ondernemingen uit Oost-Europa bij hun Europese projecten.

 

Anna Sussarova is Honorair Consul van Kazachstan in België en zet zich in voor de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen België en Kazachstan.

bottom of page