top of page

Catherine Dimakuiza

Advocaat bij de Brusselse Balie

Catherine studeerde na vijf jaar af in handelsrecht aan de Universiteit van Parijs-Nanterre en in verzekeringsrecht aan de Universiteit van Toulouse Capitole 1 met Onderscheiding. Ze vervolgde haar studie met een Master in Economie en Sociale Wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles (ULB).

Daarna werkte ze 3 jaar voor verschillende toonaangevende internationale multinationals in verzekeringsrecht en internationale zaken. Ze heeft op dit gebied een geavanceerde expertise kunnen ontwikkelen, in het bijzonder in Frans en Belgisch recht.

Catherine heeft altijd een passie gehad voor verdedigen. Tijdens haar studie is ze betrokken geraakt als gekozen studentlid van de Raad van Bestuur van de Universiteit van Parijs-Nanterre.

Ze was betrokken bij een aantal VZW's die de toegang tot rechten en werk voor mensen met een handicap, in het bijzonder doven, promoten. Catherine schreef haar proefschrift over de status van gehandicapte werknemers in beschutte tewerkstelling in ESAT's (Frankrijk) en ETA's (Waals Gewest).

 

Haar belangrijkste praktijkgebied is verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Catherine kan in verschillende talen werken: Frans (moedertaal), Engels (British Council Certificate), Portugees (Instituto Camoes Certificate) en Gebarentaal (Universitair Diploma).

bottom of page